vrijdag 7 oktober 2011

Remotie in de media

Ongelofelijk, zovele enthousiaste reacties gisteren, naar aanleiding van de media-aandacht voor ons boek. We hebben bedankingen gekregen dat we het taboe op "een stap terug zetten" durven doorbreken. Ook reacties van mensen die duidelijk nog worstelen met hun carrièrewending. Alle respect daarvoor, want een aantal verhalen is inderdaad niet fraai. Net omdat het een taboe is en omdat werkgever en werknemers er moeilijk over praten, loopt het soms fout af.

Het is duidelijk dat demotie ingrijpt op je persoonlijkheid, op je waardigheid. Als je als werkgever nog verder wil met deze medewerker, moet je focussen op de (emotionele) relatie. Coaching kan hier wonderen verrichten. Waarom is er wel outplacement bij ontslag en geen begeleiding bij demotie? Een ontslag is soms makkelijker te verteren omdat het een duidelijk breekpunt is. Bij demotie is dat minder makkelijk te vatten. Meer daarover later.

Wie meer wil lezen, herbeluisteren en herbekijken, kan op de mediapagina van onze site terecht http://www.remotie.be/in-de-media Vooral de getuigenis van Peter Leyman in DeOchtend slaat spijkers met koppen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten