zondag 3 februari 2013

Ons boek "Remotie" op long list "Managementboek van het jaar" in Nederland

Dat is nog eens een fijne mail om te ontvangen. De jury van de verkiezing van managementboek van het jaar heeft ons boek "Remotie. Een stap terug is een stap vooruit" op de longlist gezet.

"De jury beoordeelde ongeveer 250 managementboeken, wat heeft geresulteerd in een lijst met 64 kanshebbers. Vernieuwende, uitdagende en leerzame boeken, waarvan uiteindelijk het beste boek gekroond wordt tot Managementboek van het Jaar 2013."
 
De discussie over demotie woedt ook in Nederland volop. Recent nog naar aanleiding van de beslissing van softwarebedrijf Capgemini om een loonsvermindering af te spreken (of af te dwingen, volgens sommigen).
 
Nrc.nl schrijft op 8/01/13: "In het afgelopen jaar zijn in zes van de 385 cao-akkoorden expliciet afspraken gemaakt over demotie. Het gaat met name om bedrijven in de financiële dienstverlening, zoals ABN Amro en SNS Reaal. Volgens het artikel is demotie één van de laatste arbeidsmarkttaboes en staan vakbonden niet te trappelen het beloningsbeleid nu te herzien, omdat ze al veel verworven rechten van met name oudere werknemers hebben zien afbrokkelen." (voor het hele artikel: klik hier)
 
Via de website managementboek.nl is ons boek ook in Nederland te koop. Sinds 2003 verkiest de site jaarlijks het boek van het jaar. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 18 maart 2013 in De Rode Hoed in Amsterdam.
 
"De Rode Hoed is op deze avond een feestelijke ontmoetingsplaats voor auteurs, uitgevers en lezers van boeken die op zoveel momenten in het jaar managers en professionals ten dienste staan. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint."
 
Voor meer info over "Managementboek van het jaar 2013": klik hier
De longlist van genomineerden: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten